Přímé zahraniční investice a jejich význam v České republice - Vojáčková, Markéta (2007)
Mezinárodní pohyb kapitálu v podobě přímých zahraničních investic si v dnešní době málokdo dokáže představit bez intervencí představitelů státu v podobě investičních pobídek. V této bakalářské práci jsem se zaměřila na všeobecně zažité představy o rizicích, přínosech a důsledcích zahraničních investic. První část práce je orientována na problematiku přímých zahraničních investic uvažovanou v obecné rovině i aplikovanou na prostředí České republiky. Druhá část nabízí zamyšlení nad významem systému investičních pobídek a následky jeho působení na národní hospodářství.