Přímé zahraniční investice a jejich význam v České republice - Vojáčková, Markéta; Mikulec, Tomáš; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Mezinárodní pohyb kapitálu v podobě přímých zahraničních investic si v dnešní době málokdo dokáže představit bez intervencí představitelů státu v podobě investičních pobídek. V této bakalářské práci jsem se zaměřila na všeobecně zažité představy o rizicích, přínosech a důsledcích zahraničních investic. První část práce je orientována na problematiku přímých zahraničních investic uvažovanou v obecné rovině i aplikovanou na prostředí České republiky. Druhá část nabízí zamyšlení nad významem systému investičních pobídek a následky jeho působení na národní hospodářství.
Vedoucí práce: Tomáš Mikulec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses