Volný pohyb osob v rámci EU a zvláštní režim pro nové členské státy - Bilíková, Jarmila; Pavlok, Jan; Chvátalová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato diplomová práce se zabývá právní úpravou volného pohybu fyzických osob v rámci Evropské Unie: osvětluje základní princip a smysl volného pohybu osob jako jedné ze základních svobod Evropské Unie, pojem občanství EU, a Shengenské dohody, dále se zabývá také přípustnými omezeními volného pohybu osob, úpravou sociálního a zdravotního zabezpečení migrujících občanů EU a přechodnými opatřeními omezujícími pohyb občanů z nových členských států na území někdejší EU-15.
Vedoucí práce: Jan Pavlok
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; volný pohyb osob; diplomové práce; free movement of persons; master's theses