Postavení Kypru v Evropské unii - Kučerová, Olga; Hitzgerová, Gabriela, 1944-; Konečný, Čestmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Kypr se v roce 2004 stal členem EU spolu s dalšími devíti státy. Přesto má s těmito státy jen málo společného. Kypr je charakteristický řadou specifik, a to geografických, politických a ekonomických, která se promítla do jeho v mnoha směrech jedinečného postavení v EU. Po obecném úvodu navazuje část, ve které hodnotím především ty skutečnosti, které v období před vstupem do EU sehrály roli ve vývoji vzájemných vztahů Kypr-EU. Hlavní část je pak věnována aktuálnímu srovnání kyperské ekonomiky s ekonomikami států rozšířené Unie, analýze ekonomických a politických aspektů členství Kypru v EU a přípravám na zevedení společné měny Euro.
Vedoucí práce: Gabriela Hitzgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses