Ekonomické vztahy EU vůči Číně na začátku nového tisíciletí - Hurych, Tomáš; Cihelková, Eva, 1952-; Frostová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá analýzou vývoje vzájemných vztahů EU ? Čína v průběhu 90. let 20. století a na počátku nového tisíciletí. Zkoumá oficiální politické dokumenty EU ve vztahu k Číně a jejich obsah porovnává s reálnými vztahy, zejména v oblasti obchodu, zahraničních investic a služeb. Cílem práce je odpovědět na otázky, zda v průběhu uvedeného období došlo k posunu v kvalitě vzájemných vztahů, odhalit třecí plochy spolupráce a uvést možná doporučení, která by vedla ke zlepšení stávající situace.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; zahraniční investice; mezinárodní obchod; Čína; diplomové práce; foreign investments; international trade; China; master's theses