Konkurenceschopnost malých a středních podniků České republiky po vstupu do EU - Žáčková, Kateřina (2007)
Práce si klade za cíl charakterizovat faktory, které ovlivňují konkurenceschopnost malých a středních podniků České republiky. Východiskem je analýza postavení podniků v české ekonomice, která rozlišuje sektor malých a středních podniků dle velikostních tříd podniků. Malé podniky se ukazují jako nejméně výkonné (a konkurenceschopné) oproti podnikům středním a velkým. Faktory konkurenceschopnosti podniků, kterým se práce věnuje podrobněji, jsou podnikatelské prostředí v České republice, státní podpora malým a středním podnikům a informovanost podniků.