Konkurenceschopnost malých a středních podniků České republiky po vstupu do EU - Žáčková, Kateřina; Klosová, Anna, 1942-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce si klade za cíl charakterizovat faktory, které ovlivňují konkurenceschopnost malých a středních podniků České republiky. Východiskem je analýza postavení podniků v české ekonomice, která rozlišuje sektor malých a středních podniků dle velikostních tříd podniků. Malé podniky se ukazují jako nejméně výkonné (a konkurenceschopné) oproti podnikům středním a velkým. Faktory konkurenceschopnosti podniků, kterým se práce věnuje podrobněji, jsou podnikatelské prostředí v České republice, státní podpora malým a středním podnikům a informovanost podniků.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; malé a střední podniky; konkurenceschopnost; diplomové práce; small and medium-sized enterprises; competitiveness; master's theses