Hlavní trendy vnějších ekonomických vztahů SRN a jejich vliv na postavení SRN ve světové ekonomice - Maršíková, Tereza (2007)
Práce se zabývá vnějšími ekonomickými vztahy Spolkové republiky Německo - zahraničním obchodem (zboží i služby), pohybem kapitálu (zejména přímé zahraniční investice a portfoliové investice), pracovních sil a vědecko-technických poznatků. 1995 - 2005, v případě dostupných údajů i za rok 2006