Diagnostika hospodaření obchodní firmy - Valeš, Jan (2007)
V České republice došlo v posledních letech k silné konsolidaci maloobchodu. Zahraniční řetězce provádějí intenzivní expanzi do menších měst a obcí, které byly donedávna posledním útočištěm nezávislých domácích obchodníků. Ti jsou nuceni bojovat o přežití na vysoce konkurenčním trhu. Je otázkou, zda to může být boj úspěšný. Má analýza zjišťuje, zda má vybraný podnik Jednota Jindřichův Hradec šanci obstát v konkurenci zahraničních řetězců a udržet se na trhu, případně zvýšit svůj tržní podíl či výnosnost.