Postavení Indie v soudobém mezinárodním obchodu - Kuncová, Martina (2007)
Diplomová práce se zabývá zapojením Indie do mezinárodního obchodu a mezinárodního pohybu kapitálu. Pozornost je věnována hospodářské spolupráci Indie s Evropskou unií jako jejím největším obchodním a investičním partnerem a také spolupráci s Českou republikou. Cílem diplomové práce je na základě SWOT analýzy indického trhu identifikovat příčiny rostoucího významu Indie v zahraničně-obchodních vztazích, ale zároveň také upozornit na skutečnosti, které její zlepšující se postavení mohou ohrozit. V závěrečné části práce je naznačen předpokládaný vývoj Indie v jednu z hospodářských velmocí světa.