Postavení Indie v soudobém mezinárodním obchodu - Kuncová, Martina; Jakš, Jaroslav, 1937-; Konečný, Čestmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce se zabývá zapojením Indie do mezinárodního obchodu a mezinárodního pohybu kapitálu. Pozornost je věnována hospodářské spolupráci Indie s Evropskou unií jako jejím největším obchodním a investičním partnerem a také spolupráci s Českou republikou. Cílem diplomové práce je na základě SWOT analýzy indického trhu identifikovat příčiny rostoucího významu Indie v zahraničně-obchodních vztazích, ale zároveň také upozornit na skutečnosti, které její zlepšující se postavení mohou ohrozit. V závěrečné části práce je naznačen předpokládaný vývoj Indie v jednu z hospodářských velmocí světa.
Vedoucí práce: Jaroslav Jakš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; dovoz; vývoz; mezinárodní obchod; Indie; diplomové práce; imports; exports; international trade; India; master's theses