Účinnost mírových prostředků v řešení mezinárodních sporů - Gurská, Zuzana; Drhlík, Alois, 1929-; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce se zabývá mírovým řešením mezinárodních sporů. První část práce tvoří ucelený přehled mírových prostředků k řešení mezinárodních sporů - jednak prostředků řešení sporů dohodou a prostředků v případě jednostranného řešení sporů, jednak uvádí nástroje OSN a orgány OSN odpovědné za mezinárodní mír a bezpečnost. Ve druhé části práce je zkoumána aplikace mírových prostředků OSN na konkrétních příkladech: Kypr,Afghánistán, Irák a Rwanda.
Vedoucí práce: Alois Drhlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; Rwanda; Irák; Afghánistán; Kypr; diplomové práce; Rwanda; Iraq; Afghanistan; Cyprus; master's theses