Demokracie a její perspektivy v rozvojových zemích Subsaharské Afriky - Ježková, Hana; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato práce má dva hlavní cíle. Prvním cílem je ověřit skutečnost, zda je demokracie, respektive demokratický politický systém, opravdu správným a jediným řešením politických, ekonomických a sociálních problémů regionu Subsaharské Afriky (dále jen SA) a jakou roli v něm hraje mezinárodní systém tzn. jakou roli v něm mají jednotlivé vlády rozvinutého světa, mezinárodní instituce, nadnárodní neziskové organizace a jiné regionální organizace a ostatní účastníci. Druhým cílem je určit, zda vybrané státy SA jsou demokratické či mají perspektivu stát se demokratickými a jak vypadá na základě současných událostí budoucnost politického systému v daném státě. Proto tato práce bude ve své analýze hledat demokratické prvky nejen na oficiální, ale i v praktické úrovni. Úkol je komplikovaný, hlavně vzhledem k tomu, že mnoho zemí splňuje podmínky spojené s demokracií specificky, v různé intenzitě a na mnoha úrovních.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses