Sjednocené Německo ve sjednocující se Evropě (vybrané aspekty) - Michalicová, Jitka (2007)
Diplomová práce analyzuje z politického a ekonomického hlediska znovusjednocení Německa. Nabízí detailní rozbor politického dění roku 1989/90 a politický vývoj vedoucí k německému sjednocení. Následně také bilancuje výsledky hospodářské transformace východního Německa 17 let po sjednocení.