AUDIT ŽIVOTNÍCH POJIŠŤOVEN - Maršálek, Tomáš (2006)
Cílem této práce je poskytnout ucelený přehled o auditu životní pojišťovny, včetně náznaku praktických aspektů této činnosti. Smyslem je také zdůraznit význam a nezastupitelnou funkci externího auditu jako zákonné ?pojistky? důvěryhodnosti nejen pro vlastníky pojišťovny, ale zejména pro klienty, kteří se na pojišťovnu spoléhají v nejtěžších chvílích života a nemají znalosti ani možnosti sami si ověřit, zda-li je hospodaření pojišťovny v pořádku a jejich peněžní prostředky v bezpečí