Finanční analýza podniku cestovního ruchu - Šrámek, Petr (2007)
Finanční analýza podniku cestovního ruchu zkoumá finanční situaci největší cestovní kanceláře na českém trhu - Čedoku a.s. Je zaměřena z pohledu investora, tedy především na analýzu rentability a její podrobné rozklady logaritmickou metodou, dále na ekonomickou přidanou hodnotu EVA a vybrané souhrnné indexy hodnocení podniku. Diplomová práce ale nejen hodnotí vlastní situaci podniku, nýbrž i poukazuje na specifika, odlišnosti hospodaření podniků cestovního ruchu.