Ekologizace daňových soustav členských států Evropské unie - Pelikánová, Lucie; Láchová, Lenka, 1959-; Weberová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Nástroje k ochraně životního prostředí ? porovnání, výhody a nevýhody. Kritéria volby nástrojového mixu. Negativní externality a jejich náprava. Definice ekologické daně, princip ekologických daňových reforem. Problémy při implementaci ekologických daní. Historie a současný stav ekologického zdanění v Evropské unii s důrazem na energetické daně. Směrnice o zdanění energetických produktů a elektřiny. Situace v České republice, plánovaná reforma.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; životní prostředí; diplomové práce; environment; master's theses