Vliv IT a SW prostředků na firemní komunikaci a vyjednávání - Blažková, Lea; Václavíková, Mária, 1972-; Pavlas, Miloslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
V práci jsou shrnuty poznatky o komunikaci mezi lidmi a to v osobní i pracovní sféře. Je však více zaměřena na firemní komunikaci, její proces, aspekty, druhy atd. Nejdůležitějším prvkem teoretické části je stručný výčet nástrojů informační a komunikační technologie a softwarových nástrojů. Obsahuje běžně používané programy a zařízení, bez kterých moderní společnosti nemohou existovat. Jejich začlenění do komunikační politiky firmy ale velice záleží na oboru, ve kterém se společnost pohybuje. Společnosti v praktické části jsou svým zaměřením velice odlišné. Společnost VigPlus holding zastřešuje plnou řadu společností s rozdílným oborem podnikání, které byly původně dceřinými společnostmi Unicorn holdingu. Ze zaměření obou firem je patrné, že v každé z nich má informační a komunikační technologie v komunikačním procesu jiné zastoupení. Společným prostředkem komunikace přesto zůstává interní informační systém UES. Ačkoli jsou obě firmy velice dobře organizovány, i zde se vyskytují některé nedostatky, na které je třeba reagovat.
Vedoucí práce: Mária Václavíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; outsourcing; vyjednávání; diplomové práce; outsourcing; negotiation; master's theses