Využití objektových technologií při vývoji webových aplikací - Zilvar, Tomáš; Brabec, Tomáš; Šimůnek, Milan, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce se zabývá srovnáním možností dvou objektových frameworků napsaných v různých programovacích jazycích - Ruby on Rails (jazyk Ruby) a CakePHP (jazyk PHP). Cílem je porovnat jejich možnosti, popsat použití a implementaci některých návrhových vzorů, podporu metodik, možnosti nasazení, rychlost, s jakou se učí a s jakou se na jejich základě dají vyvíjet webové aplikace. Jejím přínosem je porovnání dvou v principu stejných, avšak v prostředcích rozdílných frameworků, a náhled na frameworky obecně ze širší perspektivy neomezené jedním programovacím jazykem
Vedoucí práce: Tomáš Brabec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses