Právo na informace - Šmucr, Bohumil; Mates, Pavel, 1947-; Korbel, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce pojednává o problematice práva na informace ? poměrně moderním a velmi zajímavém právním odvětví. Zabývá se teoretickými základy a vývojem práva na informace, a to jak v obecné, tak v konkrétní rovině ? s aplikací na problematiku v ČR. Dále se podrobněji zabývá vlastní právní úpravou (zákon č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím) a její procesní aplikací. Práce má za cíl stručně charakterizovat genezi dané tematiky v rovině národní i mezinárodní, přinést informace o právních úpravách v zahraničí a v rámci porovnání případně vznést doporučení pro právní úpravu v ČR. V závěru jsou uvedeny statistiky čerpající z výročních zpráv povinných subjektů, které slouží pro ilustraci jakým způsobem a v jakém množství jsou v ČR vyřizovány žádosti o informace.
Vedoucí práce: Pavel Mates
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses