PLC ? datové přenosy v elektrorozvodné síti - Páter, David (2007)
Cílem této diplomové práce je seznámit čtenáře s konceptem datových přenosů v elektrorozvodné síti ? PLC (Powerline Communication), provést analýzu současného stavu v PLC oblasti ve světě a v České republice, vyzkoušet možnosti PLC v praxi, identifikovat přednosti a omezení PLC a srovnat PLC s konkurenčními komunikačními technologiemi v České republice. Za účelem dosažení stanovených cílů je diplomová práce členěna na dvě hlavní části ? teoretickou a praktickou. Teoretická část je založena především na analýze dostupných zahraničních a českých informačních zdrojů, týkajících se oblasti PLC, a na následném zpracování takto získaných poznatků. Praktická část diplomové práce pak spočívá v řešení případové studie z českého podnikatelského prostředí.