Účetnictví a specifika financování neziskových organizací - Veselá, Jana (2007)
Práce se zabývá neziskovým sektorem. Rozčleňuje jej z hlediska účetní právní úpravy na vládní a nevládní neziskový sektor. V případě nevládního sektoru jsou vymezeny četně zastoupení formy organizací z právního a účetního hlediska, nevládní sektor je zastoupen příspěvkovými organizacemi. Třetí část je věnována rozboru hospodaření příspěvkové organizace. Čtvrtá část porovnává nevládní neziskové organizace z oblasti školství se střední školou (příspěvkovou organizací).