Účetnictví a specifika financování neziskových organizací - Veselá, Jana; Šímová, Jaroslava; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se zabývá neziskovým sektorem. Rozčleňuje jej z hlediska účetní právní úpravy na vládní a nevládní neziskový sektor. V případě nevládního sektoru jsou vymezeny četně zastoupení formy organizací z právního a účetního hlediska, nevládní sektor je zastoupen příspěvkovými organizacemi. Třetí část je věnována rozboru hospodaření příspěvkové organizace. Čtvrtá část porovnává nevládní neziskové organizace z oblasti školství se střední školou (příspěvkovou organizací).
Vedoucí práce: Jaroslava Marhounová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; obecně prospěšné společnosti; občanská sdružení; příspěvkové organizace; diplomové práce; public benefit associations; civil associations; nonprofit organizations; master's theses