Trendy v technologiích vývoje webových aplikací - Kovář, Petr; Hamerník, Petr; Ptáček, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato písemná práce se zabývá současnými možnostmi vývoje webových aplikací a je souhrnným popisem různých technologií, frameworků webových aplikací a skriptovacích jazyků na straně serveru. V první části práce jsou vysvětleny hlavní vlastnosti jazyka PHP a technologie ASP. Další část je věnována technologiím a frameworkům jako jsou JavaServer Pages, Java Servlety, ASP.NET, Ruby on Rails, PHP frameworky Prado a Zend, Struts a javovský framework JavaServer Faces. Poslední část je o AJAXu, který se stal dnes velmi populárním. Tato práce není tutoriálem či sbírkou příslušných kódů, ale pouze základním popisem v textu zmiňovaných technologií. Hlavním cílem je shrnout dnešní možnosti ve vývoji webových aplikací. Tento cíl byl dosažen studiem oficiálních webových stránek, referenčních manuálů, ukázek kódu, článků a osobní zkušeností. Písemná práce obsahuje slovník pojmů a zkratek.
Vedoucí práce: Petr Hamerník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses