Cizinci na trhu práce v České republice - Nováková, Iva; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce analyzuje hlavní příčiny migrací do ČR a dopady přílivu pracovních migrantů na Českou republiku. Zabývá se otázkou, do jaké míry je cizí pracovní síla pro ČR přínosem a do jaké míry představuje pro ČR nákladovou položku. Práce se zaměřuje na nejpočetnější skupiny cizinců dle státních občanství a zkoumá možné ekonomické faktory, jež tyto skupiny motivovaly ve výběru ČR jakožto cílové země. Dále zkoumá možné ekonomické, fiskální, demografické a sociologické dopady přílivu cizí pracovní síly na trh práce, rozpočty a demografickou situaci České republiky a pohled české veřejnosti na přítomnost cizinců v ČR a na českém trhu práce.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses