Portfolio management v projektovém řízení - Pachtová, Iva (2007)
Hlavním cílem této práce je poskytnout přehledné a ucelené informace o aplikaci portfolia managementu v projektovém řízení, zprostředkovat zkušenosti a doporučení ze zahraničních aplikací a také seznámit potencionální zájemce s návody, jak v případě zájmu postupovat při aplikaci v praxi. Práce vychází z obecného pohledu klasické teorie portfolia, na tuto část navazuje teoreticky zaměřený úsek věnující se teorii portfolio managementu. Poslední část je věnována aplikaci portfolia managementu a konkrétní ukázce implementace z praxe.