Zavedení eura v České republice v kontextu konkurenceschopnosti - Beneš, Petr (2007)
V mé práci se zaměřím na dekompozici problematiky přistoupení České republiky do jednotného měnového systému. Cílem práce je ukázat a pojmenovat faktory, které mají rozhodující vliv na úspěšnou transformaci ekonomiky a její udržitelný růst a jsou tedy i klíčové pro rozhodnutí o vstupu země do jednotného měnového systému.