Finanční analýza podniku - Šťastná, Tereza (2007)
Finanční analýza je provedena z pohledu externího uživatele. Poskytuje obraz o hospodaření podniku a hodnotí konkurenční postavení dané firmy v rámci mezipodnikového srovnání. V první části práce jsou popsány metody, kterých se při analýze využívá (analýza absolutních, rozdílových, poměrových ukazetelů, DuPontův rozklad, Altman, IN01, EVA, metody mezipodnikového srovnání). Následuje aplikace teorie na praktickou analýzu podniku.