Určení tržní hodnoty podniku IVAX Pharmaceuticals, s.r.o. metodou DCF, ve variantě FCFF - Novák, Viktor (2007)
V dnešní době globalizace se jednotlivé trhy, které byly dříve oddělené, postupně propojujijí a vzniká tak dynamické prostředí, kde se změny odehrávájí relativně rychle. Dochází ke stále větší koncentraci kapitálu, jehož prostřednictvím se odehrávájí různé obchodní transakce. Mezi takové transakce patří například nákup a prodej podniku, fůze, akvizice a mnohé další. A právě v této souvislosti se ukazuje velký význam teorie oceňování podniku