Technologie RFID - Černý, Tomáš (2007)
Práce poskytuje přehled o problematice RFID technologií. Analyzuje historický vývoj RFID technologií, popisuje základní komponenty RFID systémů, normy spojené s RFID, bezpečnost RFID a trh RFID technologií. Dále se práce věnuje možnostem využití RFID technologií v různých oborech, zařazení RFID systémů do rámce podnikové informatiky a hodnotí efekty, které RFID technologie přináší. Práce také definuje doporučený postup pro zavádění RFID technologií do firmy.