Vybrané problémy fungování zdravotních pojišťoven v ČR - Strejčková, Šárka (2007)
Diplomová práce na téma ?Vybrané problémy fungování zdravotních pojišťoven v ČR? se zabývá třemi pohledy na české zdravotní pojišťovny. Nejprve popisuje současný stav fungování zdravotních pojišťoven v České republice, zaměřuje se především na jejich příjmy a výdaje. Dále pojednává o vzniklých problémech českých zdravotních pojišťoven vyplývajících ze vstupu České republiky do Evropské unie po 1.5.2004. V práci je také proveden odhad budoucích výdajů na zdravotní péči v České republice pomocí dvou metod.