Vybrané problémy fungování zdravotních pojišťoven v ČR - Strejčková, Šárka; Maaytová, Alena; Jelínek, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Diplomová práce na téma ?Vybrané problémy fungování zdravotních pojišťoven v ČR? se zabývá třemi pohledy na české zdravotní pojišťovny. Nejprve popisuje současný stav fungování zdravotních pojišťoven v České republice, zaměřuje se především na jejich příjmy a výdaje. Dále pojednává o vzniklých problémech českých zdravotních pojišťoven vyplývajících ze vstupu České republiky do Evropské unie po 1.5.2004. V práci je také proveden odhad budoucích výdajů na zdravotní péči v České republice pomocí dvou metod.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; zdravotní pojišťovny; diplomové práce; health insurance companies; master's theses