Porovnání vývoje české státní správy a Evropské komise a v oblasti ICT - Řezníček, Jiří (2007)
Tato práce se zabývá vývojem ICT, jenž je podporován Evropskou komisí a vývojem ICT ve státní správě v ČR. Cílem práce je porovnání tohoto vývoje, stanovení odchylek a poskytnutí doporučení, jakým směrem by se měl v budoucnu vývoj ubírat. Práce je rozdělena do několika částí. V první části je nastíněn rámec daný EU, podle kterého jsou projekty tříděny. V druhé části jsou potom definována kritéria, podle kterých je provedeno hodnocení projektů. V následujících částech jsou popisy projektů za stranu EU a jejich konkrétní implementace v rámci jednotlivých kritérií. Následuje totéž pro českou stranu a na závěr je provedeno zhodnocení obou částí, jejich vzájemné porovnání a učinění závěrů.