Porovnání vývoje české státní správy a Evropské komise a v oblasti ICT - Řezníček, Jiří; Pšeničková, Alexandra; Nedbal, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato práce se zabývá vývojem ICT, jenž je podporován Evropskou komisí a vývojem ICT ve státní správě v ČR. Cílem práce je porovnání tohoto vývoje, stanovení odchylek a poskytnutí doporučení, jakým směrem by se měl v budoucnu vývoj ubírat. Práce je rozdělena do několika částí. V první části je nastíněn rámec daný EU, podle kterého jsou projekty tříděny. V druhé části jsou potom definována kritéria, podle kterých je provedeno hodnocení projektů. V následujících částech jsou popisy projektů za stranu EU a jejich konkrétní implementace v rámci jednotlivých kritérií. Následuje totéž pro českou stranu a na závěr je provedeno zhodnocení obou částí, jejich vzájemné porovnání a učinění závěrů.
Vedoucí práce: Alexandra Pšeničková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; informační systémy; státní správa; bakalářské práce; information systems; state administration; bachelor's theses