Účetnictví zdravotnických zařízení - Trefilová, Lucie; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Janhuba, Miloslav, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Diplomová práce je zaměřena na fungování nestátního zdravotnického zařízení, založeného jako společnost s ručením omezeným. Je podán přehled legislativy, postup při získávání oprávnění k provozování zdravotnických zařízení a souhrn povinností zdravotnických zařízení. Stěžejní částí práce je vedení účetnictví konkrétního nestátního zdravotnického zařízení, kdy je na příkladech proveden rozbor jednotlivých složek majetku, vlastního kapitálu a závazků. Samozřejmě nechybí ani kapitoly věnované nákladům a zejména výnosům, které jsou u zdravotnických zařízení velmi specifickou a problematickou oblastí. Závěrečné kapitoly pojednávají o účetní uzávěrce a závěrce.
Vedoucí práce: Jaroslava Janhubová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; účetnictví; diplomové práce; accounting; master's theses