Ocenění společnosti Deza, a.s. - Sedláčková, Barbora (2007)
Cílem diplomová práce ?Ocenění společnosti Deza, a.s.? je stanovení vnitřní hodnoty akcie za účelem prodeje zatím neznámému kupci. V teoreticko-metodologické části je vymezen podnik jako předmět ocenění, jednotlivé kategorie hodnoty a metody pro oceňování podniků. V praktické části je představena a analyzována oceňovaná společnost. Je provedena analýza vnějšího potenciálu a strategická analýza. Na základě zjištěných skutečností je sestaven finanční plán. Vnitřní hodnota akcie je určena pomocí metody diskontovaného CF entity.