Kvalifikační předpoklady znalců a odhadců - Mrhálková, Anna (2007)
Tato práce je zaměřena na zmapování činnosti znalců (částečně i odhaců), dále na základě dostupných podkladů analyzuje znaleckou (odhadcovskou) činnost, a to jak v oblasti komerční, tak i v oblasti práce pro justiční orgány. Dále se zaměřuje na zákonem i praxí požadovanou kvalifikaci a morální předpoklady uchazečů o zápis do seznamu znalců.