Aktivní politika zaměstnanosti ČR - VB - Tóthová, Petra; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Adamec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce porovnává postoj ke snižování nezaměstnanosti prostřednictvím aktivní politiky zaměstnanosti v ČR a VB. VB má jednu z nejnižších měr nezaměstnanosti, a proto je zajímavé, porovnávat ji se zemí, která má míru nezaměstnanosti velmi vysokou. První kapitoly se týkají teorie aktivní politiky zaměstnanosti obecně, řešení APZ v každém státě zvlášť, i jaký postoj má k nezaměstnanosti EU. V ostatních kapitolách jsou na základě SWOT analýzy porovnávány silné a slabé stránky a příležitosti a hrozby obou států ? míra nezaměstnanosti, rizikové skupiny, vzdělání, instituce trhu práce aj. Na závěr je nutná komparace obou států a především nastínění určitých doporučení pro ČR.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses