Finanční situace podniku Elektroporcelán Louny a. s. - Jánská, Alena (2007)
První část této práce se zabývá podrobnou finanční analýzou. Jde o český výrobní podnik Elektroporcelán Louny a. s. Obsahuje zhodnocení účinnosti restrukturalizačních opatření a jeho celkové finanční situace. Zaměřuje se především na oblast rentability, likvidity, zadluženosti a finanční stability. Tématem druhé části práce je problematika podnikových sdružení. Pozornost je věnována příčinám vzniku těchto sdružení, funkci, postavení a významu v rámci národní i světové ekonomiky. Podrobněji se zde pojednává o koncernu SPGroup a. s. Pavla Sehnala a stručně o dalších skupinách. Práce se zmiňuje také o problematice daňové konkurence a hodnotí české podnikatelské prostředí.