Finanční situace podniku Elektroporcelán Louny a. s. - Jánská, Alena; Grünwald, Rolf, 1930-; Šmídová, Radana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
První část této práce se zabývá podrobnou finanční analýzou. Jde o český výrobní podnik Elektroporcelán Louny a. s. Obsahuje zhodnocení účinnosti restrukturalizačních opatření a jeho celkové finanční situace. Zaměřuje se především na oblast rentability, likvidity, zadluženosti a finanční stability. Tématem druhé části práce je problematika podnikových sdružení. Pozornost je věnována příčinám vzniku těchto sdružení, funkci, postavení a významu v rámci národní i světové ekonomiky. Podrobněji se zde pojednává o koncernu SPGroup a. s. Pavla Sehnala a stručně o dalších skupinách. Práce se zmiňuje také o problematice daňové konkurence a hodnotí české podnikatelské prostředí.
Vedoucí práce: Rolf Grünwald
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses