Mises, Hayek, Friedman Tři tváře klasického liberalismu - Čakrt, Martin (2007)
Práce poskytuje porovnání tří proudů liberálních proudů v ekonomickém myšlení 20. století, reprezentovaných osobami L. von Misese, F. A. Hayeka, a M. Friedmana. Obsahuje shrnutí a porovnání základních sociálních a ekonomických myšlenek a metodologických východisek probíraných autorů, jakož i přehled a analýzu názorů na klasický liberalismus, liberální politiku, funkci státu ve společnosti a monetární uspořádání. Detailněji jsou rozpracována jejich doporučení pro vládní politiku v oblasti alokace veřejných statků, školství, boje s chudobou, problematiky monopolů a optimální formy zdanění. Práce obsahuje též stručné porovnání s dalšími autory (D. Friedmanem a M. Rothbardem) a přehled teorií hospodářského cyklu v dílech zmíněných autorů.