Výhody a nevýhody státních zásahů na příkladu železniční a silniční osobní dopravy v ČR - Čapek, Martin (2007)
Diplomov prce hledá odpověď na otázku, jestli by měly státní orgány v ČR regulovat osobní dopravu nebo ne? V ČR hraje stát v osobní dopravě důležitou roli, závěry z této práce však hovoří o nepotřebnosti většiny státních zásahů v dopravě, zejména o odstranění překážek vstupu do odvětví. Také forma podpory osobní dopravy v ČR není optimální, a proto v práci je návrh na efektivnější způsob řízení osobní dopravy v ČR.