Výhody a nevýhody státních zásahů na příkladu železniční a silniční osobní dopravy v ČR - Čapek, Martin; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Adamec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomov prce hledá odpověď na otázku, jestli by měly státní orgány v ČR regulovat osobní dopravu nebo ne? V ČR hraje stát v osobní dopravě důležitou roli, závěry z této práce však hovoří o nepotřebnosti většiny státních zásahů v dopravě, zejména o odstranění překážek vstupu do odvětví. Také forma podpory osobní dopravy v ČR není optimální, a proto v práci je návrh na efektivnější způsob řízení osobní dopravy v ČR.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses