Vývoj ekonomiky zdravotních pojišťoven v ČR - Veselá, Markéta (2007)
Práce se zabývá analýzou a komparací ve všech zdravotních pojišťovnách v České republice v letech 2001 ? 2005. Analyzovány jsou následující ukazatele: počet pojištěnců, průměrné náklady na zdravotní péči na 1 pojištěnce, průměrné náklady v segmentech na 1 pojištěnce, podíly nákladů v segmentech, příjmy z pojistného a přerozdělení na 1 pojištěnce, průměrný příjem na plátce pojistného a další vybrané ukazatele. Na konci práce je uveden stručný přehled o tom, jak to funguje ve vybraných zemích Evropy.