Vývoj ekonomiky zdravotních pojišťoven v ČR - Veselá, Markéta; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Štambera, Dalibor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Práce se zabývá analýzou a komparací ve všech zdravotních pojišťovnách v České republice v letech 2001 ? 2005. Analyzovány jsou následující ukazatele: počet pojištěnců, průměrné náklady na zdravotní péči na 1 pojištěnce, průměrné náklady v segmentech na 1 pojištěnce, podíly nákladů v segmentech, příjmy z pojistného a přerozdělení na 1 pojištěnce, průměrný příjem na plátce pojistného a další vybrané ukazatele. Na konci práce je uveden stručný přehled o tom, jak to funguje ve vybraných zemích Evropy.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses