Srovnání vývoje profese externího a interního auditu v ČR a SR - Činčárová, Jana (2007)
Práce porovnáva požadavky na vzdělávání externích a interních auditorů v České a Slovenské republice. U externích auditorů se práce zaměřuje na požadavky pro vstup do profese, zejména minimální požadované vzdělání, řízenou praxi a auditorskou zkoušku. Dále se věnuje vzdělávání po vstupu do profese, zejména požadavkami na kontinuální profesní vzdělávání auditorů a možnostmi jejich naplnění. U interních auditorů se práce věnuje institucím zastřešujím interní audit v ČR a SR a vzdělávacími službami, které poskytují.