Komparace daňových systémů v Evropské unii - Jirák, Zdeněk (2007)
Tématem této diplomové práce je porovnání daňových systémů v zemích Evropské unie. Mým cílem bylo ukázat hlavní rozdíly v přístupu ke zdanění mezi členskými státy EU a důsledky těchto rozdílných přístupů na makroekonomické ukazatele. Především se mi podařilo prokázat příznivé dopady nižšího daňového zatížení na ekonomický růst a na vývoj nezaměstnanosti.