Komparace daňových systémů v Evropské unii - Jirák, Zdeněk; Urban, Luděk, 1927-2013; Peter, Radoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tématem této diplomové práce je porovnání daňových systémů v zemích Evropské unie. Mým cílem bylo ukázat hlavní rozdíly v přístupu ke zdanění mezi členskými státy EU a důsledky těchto rozdílných přístupů na makroekonomické ukazatele. Především se mi podařilo prokázat příznivé dopady nižšího daňového zatížení na ekonomický růst a na vývoj nezaměstnanosti.
Vedoucí práce: Luděk Urban
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; daňová harmonizace; veřejné finance; diplomové práce; tax harmonization; public finance; master's theses