DEMOGRAFICKÉ POSTAVENÍ MČ PRAHA 7 V RÁMCI HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY - Hochmal, Vít (2007)
Tato diplomová práce si klade za cíl zmapovat vývoj a stav demografických ukazatelů městské části Prahy 7, kterou zároveň vymezuje v rámci hlavního města Prahy. Tohoto cíle se snaží dosáhnout pomocí statisticko-demografických metod analýzy dat. Jedná se tedy o jakýsi manuál pro všechny, kteří se o Praze 7 chtějí dozvědět něco víc na základě demografických údajů. V první kapitole jde o vymezení jednotlivých katastrálních území Prahy 7 z hlediska historického i emografického. Druhá kapitola je již zaměřena na Prahu 7 jako celek. Nejprve se v ní zabývám vývojem počtu obyvatel a jejich strukturou. Kapitola o struktuře obyvatel je ještě doplněna projekcí na dalších 20 let dopředu. Následuje podkapitola zkoumající strukturu domovního a bytového fondu a bytové výstavby, na kterou navazuje hodnocení ekonomické aktivity obyvatel této městské části. Na závěr přidávám vyhodnocení perspektivy budoucího vývoje, kde využívám metody SWAT analýzy.