DEMOGRAFICKÉ POSTAVENÍ MČ PRAHA 7 V RÁMCI HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY - Hochmal, Vít; Langhamrová, Jitka, 1958-; Fiala, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato diplomová práce si klade za cíl zmapovat vývoj a stav demografických ukazatelů městské části Prahy 7, kterou zároveň vymezuje v rámci hlavního města Prahy. Tohoto cíle se snaží dosáhnout pomocí statisticko-demografických metod analýzy dat. Jedná se tedy o jakýsi manuál pro všechny, kteří se o Praze 7 chtějí dozvědět něco víc na základě demografických údajů. V první kapitole jde o vymezení jednotlivých katastrálních území Prahy 7 z hlediska historického i emografického. Druhá kapitola je již zaměřena na Prahu 7 jako celek. Nejprve se v ní zabývám vývojem počtu obyvatel a jejich strukturou. Kapitola o struktuře obyvatel je ještě doplněna projekcí na dalších 20 let dopředu. Následuje podkapitola zkoumající strukturu domovního a bytového fondu a bytové výstavby, na kterou navazuje hodnocení ekonomické aktivity obyvatel této městské části. Na závěr přidávám vyhodnocení perspektivy budoucího vývoje, kde využívám metody SWAT analýzy.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses